Az új "must have" a konyhában - Csak Víz

A gyerekek sulijában még tavaly megjelent egy csodakészülék. Csak víz jön belőle, de az nagyon jó, ráadásul hideget és szobahőmérsékletűt is ad, mindig frissen. Így aztán reggelente üresen kerülnek be a kulacsok az uzsistáskába, nem kell már az otthoni csapvíz – családonként behelyettesíthető, hogy mit nem visznek a gyerekek ezután magukkal: gyümölcslé, jegestea, palackos ásványvíz -, mert jártukban-keltükben megcsapolják az aulában elhelyezett vízautomatát. Persze az nem családi méret, egy egész iskola jól elvan vele, kicsit elszomorodom, itthon nem lesz nekünk ilyen.

Eltelik pár hónap, és egy barátnős beszélgetésben szóba kerül, hogy ennek a szuperkészüléknek kijött a családi verziója is. Egészségtudatos barátnőm rajong érte, ő az, aki a mit-adok-enni-inni-a-családnak téren sokkal tudatosabban építkezik mint én. Így aztán nekik van hálózatra épített vízszűrő berendezésük, és ő azt is pontosan tudja, hogy az a kütyü mit csinál a vízzel, illetve meg tudja fogalmazni a különbségeket a készülékek között. Úgyhogy nyilván hiszek neki, naná. Szóval az már biztos, hogy ebből nagyon jó víz jön, bár én továbbra sem merülök el a műszaki paraméterekben, pedig irigylem azokat, akik nálam csak egy kicsit is alaposabban körül tudnak járni témákat.

De ha már ilyen szuper, ránézek a honlapra, meglátom a fotót és nem hiszek a szememnek. Mindenkitől elnézést kérek a következő mondatért, de hát ez van: a kis gép olyan gyönyörű, hogy szerintem minden valamirevaló nő elfelejti a műszaki paramétereket és a költséghatékonysági kimutatásokat böngészni ha ránéz. Személy szerint én még azt is hozzáteszem, hogy ilyen szép csak egy kávéfőző lehet, de ezt már tényleg csak zárójelben.

Tudom-tudom….tarthatatlan, hogy nem az jut eszembe először, hogy:

  • évente több száz ásványvizes palackot spórolhatok meg a természetnek
  • kiváló minőségű forrásvizet csapolhat az egész család a konyhában
  • egy gombnyomásra lesz egy csésze teám, ahelyett, hogy perceket várnék az ősöreg vízforralónkra, ami nem 2, hanem 200 másodperc alatt gyorsul százra
  • hogy ezentúl majd a telefonom küld egy értesítést a szűrőcseréről, ami higgyétek el nem utolsó szempont, mert a kávéfőzőnk (!) épp most vízkövesedett el annyira, hogy azt hittem a roncstelepen végzi és csak kétnapi folyamatos karbantartással tudtuk megmenteni szegénykémet (mi lett volna velem, ha….bele sem merek gondolni)
  • és még sorolhatnám, hanem az, hogy: EZ KELL NEKEM, mert olyan szép. És ezt ugye manapság úgy mondják, hogy must have. Nna ez nekem az.

Nézzetek rá ti is, én pedig ígérem – magamnak -, hogy rendes intelligens felnőtt ember módjára utána fogok nézni annak is, hogy mitől jön forrásvíz a Nano okos vízadagolóból (Mert igaziból így hívják. Ha esetleg elfelejtettem volna említeni.)

Okos vízadagoló