Barion Pixel

Manapság te is azt tapasztalod, hogy minden nap változnak a palackos víz árak az üzletekben? Két hete még 99 Ft volt egy ásványvíz, ma már 129 Ft. Holnapután lehet, hogy 149 Ft lesz és így tovább, emelkednek az árak.

A mindennapjainkhoz hozzátartozik, hogy szeretnénk egészségesek maradni, ezért minden nap fogyasztunk legalább 1,5- 2 liter tiszta vizet.

Ha ezt egy 3-4 fős családra kiszámoljuk, akkor 4-5 palack víz fogy naponta. Az nem biztos, hogy kényelmes és időtakarékos minden nap vagy minden másnap elrohanni vásárolni.

Nézzük hogyan működött  eddig.  Valahol van egy kút, ahonnan a felszínre hozzák az ásványvizet. Eljut a palackozóüzembe, ott palackozzák, zsugorfóliázzák, raklapozzák, logisztikai bázisra szállítják, elosztják, kiskereskedelmi láncba, közismertebb nevén boltba kerül.

Otthon felírjuk a bevásárlólistára, hogy ásványvíz. Adandó alkalommal boltba megyünk, mivel odafigyelünk a folyadékbevitelre betesszük a kosárba a család fogyasztásának megfelelő mennyiségű palackot, lehetőleg azért annyit, hogy holnap még ne kelljen újra meglátogatni a szupermarketet, autóba tesszük, felcipeljük a harmadikra/becipeljük a házba, és eltárolgatjuk az erre kijelölt (nem kicsi) helyen az otthonunkban.

Végül pedig a palackokkal megtöltjük a szemetesünket és a folyamat kezdődhet elölről. Ez fárasztó. És vannak esetek amikor bizony pont akkor fogy el a víz, amikor a legkevésbé számítunk rá. Pl. vendégek jönnek, este késő van….

Meginni egy pohár tiszta vizet akkor egyszerű, ha ezt a sok kerülőt kihagyjuk a folyamatból. Meglepiiiiii!

Vegyük a szűrt vizet. A konyhai csaptelepes vízszűrő berendezést megrendeljük interneten, kihozzák vagy kiszállítják ingyen, könnyedén beszereljük és onnantól kezdve csak alátesszük a poharunkat.

Nincs külön palackozóüzem, hiszen tiszta, szűrt csapvizet iszunk, aminek nem mellesleg teljesen kielégítő az ásványi anyag tartalma, minden szennyeződést kiszűr a 0,2 mikronos szűrő. Nincs palackozás, zsugorozás, szállítás, oda-, és visszaautózás, cipekedés, szemetelés.

Csak víz.

Mindannyiunknak van elég tennivalója, és számos olyan helyzet, folyamat van, amin nem tudunk változtatni, de ha valamin lehet egyszerűsíteni, akkor miért ne tennénk. Jobb lesz tőle az életünk. És még csak nem is hizlal.